top of page
Petra Boomsma 

Welkom! Mijn naam is Petra en ik ben yogadocent in het buitengebied van Hummelo, Gelderland. In mijn werk nodig ik mensen uit om van binnenuit te leven, hun hart te volgen en de balans te creëren tussen binnen- en buitenwereld.

 

Mijn interesse in gezondheid begon al jong en groeide tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen. Vanaf die tijd verdiepte ik me in lichaamswerk en volgde ik een opleiding tot shiatsutherapeut.

 

In 2007 kreeg ik de kans om deel te nemen aan een workshop mindfulness en volgde later een basistraining, gebaseerd op het werk van Jon Kabat-Zinn. Ik sloeg hiermee een nieuwe weg in van zelfonderzoek en reflectie en ontdekte dat mindfulness in de kern gaat over het in contact blijven met jezelf. Om open en bewust te zijn ten opzichte van datgene wat je tegenkomt in het huidige moment, zowel binnen als buiten jezelf. 

 

Na de geboorte van mijn tweede dochter in 2010, had ik last van mijn rug, wat me deed besluiten naar mijn eerste yogales te gaan. Ik hoopte dat dit me zou helpen meer soepelheid in mijn rug te brengen en de pijn te verminderen. Het hielp, maar verrassend genoeg deed de yogabeoefening mij veel meer en sloot het helemaal aan bij mijn meditatiepad. Yoga was daarna niet meer weg te denken en op mijn eigen manier gaf ik dit een plek in mijn leven. In de tussentijd was ik mindfulness trainer geworden en groeide daarnaast de wens om ook meer te leren over yoga en de hele filosofie erachter. Uiteindelijk besloot ik in 2013 een docentenopleiding te volgen gegeven door Kenny Graham en Tony Giuliano (200h). Dit inspireerde mij diep.

 

Ik werk vanuit aandacht, intuïtie en uitdaging. Ik beschouw yoga als een hele goede manier om voor je lichaam te zorgen. Je lichaam wordt op je eigen tempo sterker en soepeler, daarnaast zie ik het ook als een mooie ingang om hart en denken te bereiken. En beweging te brengen waar nodig. Net als in meditatie kan werken met het lichaam meer bewustzijn creëren, wat de sleutel is tot verandering en een meer bewuste leefstijl. Maar het allerbelangrijkste is voor mij de verbinding met je lichaam, het aanwezig zijn in je lijf. Dit is voor mij essentieel om balans te brengen tussen hoofd, lichaam en intuitie en je eigen pad werkelijk met twee voeten in de klei te lopen en de stroom te volgen.

 

In het dagelijks leven woon ik samen en ben ik moeder van drie dochters. Ik ben afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht met een specialisatie in klinische psychologie en heb jarenlang gewerkt als psycholoog en trainer bij GGNet, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. Op dit moment werk ik naast mijn yoga activiteiten als psycholoog met asielzoekerskinderen- en jongeren. 

 

Mijn yogabeoefening verdiept zich. Ik volgde naast mijn opleiding verschillende lessen en workshops/workshopseries bij Kenny Graham, Tony Giuliano, Jayendra Hanley, Kathryn Budig, Ross Rayburn, Elena Brower, Doug Keller en Sianna Sherman. In 2017 volgde ik een 'teacher tune-up' bij Noah Maze en in 2018 de opleiding Restorative Yoga bij Lizzie Lasater. In 2019 ben ik gestart met de trainingen Vinyasa Krama en Yoga Nidra bij Rod Stryker en in 2020 met een opleiding yin yoga bij Kata van Doesselaar.

 

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel onderzocht en mogen ervaren op het gebied van energiewerk. In combinatie met mijn eigen gevoeligheid heb ik de laatste jaren veel geleerd van o.a. Grace Wilson en Willemien Timmer. Het is een weg die mij veel verdieping geeft en waarmee ik mij meer en meer verbonden voel met de magie onder, en juist 'in' het leven van alledag. 

Petra Boomsma yoga mindfulness meditatie
bottom of page