​Nieuws

Update maart 2021 / start buitenyoga in groepjes van 4!

Op dit moment is er nog niet veel veranderd binnen de covid maatregelen: binnen yoga doen is nog niet mogelijk. Wel kan er buiten yoga beoefend worden in groepjes van 4 (exclusief docent) op ons eigen terrein, waar ook de yogastudio gevestigd is. We hebben weidegrond ter beschikking waar zeer gemakkelijk de onderlinge afstand gewaarborgd kan worden. Als je op 5m van iemand wilt gaan zitten is dat ook mogelijk.

 

De buitenyoga start in week 13 en loopt t/m week 17 ( in totaal 5 lessen). Ik ga hiermee eerder starten dan normaal, maar met warmere kleding en een aangepaste inhoud is het goed te doen! Heb je yoga gemist en kun je merken dat je lichaam er weer om vraagt.. wil je buiten bewegen en überhaupt een buitenliefhebber.. vind je het niet erg dat de temperatuur nog niet erg hoog is en kun je je hier op kleden? Dan kun je je nu opgeven voor de ma-di-wo- of vr-ochtend. De lessen vinden plaats van 09:15-10:30 uur en je vooraf opgeven is noodzakelijk.

- ik stel buitenmatten ter beschikking / eigen mat mag ook.

- je kunt yoga doen op sportschoenen (of als je echt warmbloedig bent op blote voeten).

- er wordt rekening gehouden met het weer en bij frisser weer doen we met name staande en actievere houdingen.

- je geeft je op voor een vaste dag (ma - di - wo - vr) en alle 5 lessen en betaalt dus ook voor 5x ( of zet 5 strippen van je huidige kaart in).

- je kunt alle data.

- de lesserie gaat door bij 4 deelnemers (tevens het maximum aantal deelnemers).

- alleen bij regen (of een andere buitengewone weersomstandigheid) gaat de les niet door (ik creëer hiervoor een back-up plan).

- na de meivakantie kijk ik verder wat betreft dit aanbod, met een eventuele continuering als mogelijkheid.

Als je mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar info@petraboomsma.nl o.v.v. buitenyoga en de dag van je voorkeur. De start is volgende week, dus vanaf maandag 29 maart, en de lessen vinden plaats in Hummelo (net buiten Doetinchem in de richting van Toldijk). Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld (vol = vol).

Update december 2020

Met de nieuwe lockdown zal de agenda weer worden aangepast en is het mogelijk vanaf maandag 4 januari live online lessen via ZOOM te volgen. Je kunt je hiervoor inschrijven via www.momoyoga.nl/soulflowyoga. De nieuwe lessen staan uiterlijk 2 januari op het rooster. Een deel van de lessen wordt live gegeven. Je kunt daarnaast de opname van de les boeken en op die manier de les op je eigen tijd volgen. Een mooie manier om op een fijn plekje thuis wekelijks een moment te hebben om te landen in je lijf en bezig te zijn met meditatie, je adem, kracht, flexibiliteit en het dicht bij jezelf blijven! Live in de yogaruimte is voor de meeste mensen natuurlijk het meest ideaal, maar uiteindelijk gaat het om wat yoga jou brengt.. ook nu het niet kan op de normale manier. Welkom!

Ps: voor zowel de live les als de opname kun je je tot een uur vantevoren inschrijven en tot twee uur vantevoren uitschrijven. 

Ps2: de online lessen zwangerschapsyoga staan niet in momoyoga. Daarvoor dien je rechtstreeks contact met Mandy Peters op te nemen. Zij geeft live les op de donderdagavond via Google Meet.

Yogalessen blijven doorgaan: update november 2020

De live yogalessen kunnen voorlopig blijven doorgaan sinds de laatste persconferenties  Dit houdt in dat ik op 1,5 meter afstand van elkaar en verdeeld over 4 groepen van 3 tot 4 matjes per les maximaal 13 mensen kan ontvangen (op basis van de nieuwe regels en op verzoek van de gemeente Bronckhorst). Wees dus welkom om yoga te blijven of komen volgen! Een proefles, losse les of leskaart: er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen. Samen, maar toch met voldoende ruimte. Juist nu is het belangrijk te blijven verbinden met jezelf, je weerstand hoog te houden en goed voor jezelf te zorgen. Dit met elkaar te kunnen blijven doen (voor wie zich daar prettig bij voelt) is prachtig en ondersteunend!

 

Muzikale samenwerking

Er staan drie muzikale samenwerkingen voor dit najaar op het rooster.

7 november 2020 - 15:00 uur: yin yoga & zang door Ganga Ma

11 december 2020 -20:000 uur: yin yoga & harpiste Lies Joosten

za 9 januari 2021 - 15:00 uur: yin yoga & Ingrid Hofs op klankschalen

De lessen zijn overwegend yin met een vleugje restorative yoga (diepe ontspanningsyoga) en opgebouwd rondom een thema. De muziek geeft de les een prachtige, extra verdiepende dimensie. Voor iedereen die zich wil laten aanraken in het hart, op zoek is naar de eigen essentie, energie in beweging wil brengen of gewoon een moment voor zichzelf nodig heeft en wil komen genieten.

Nieuwe lessen en activiteiten

Vanaf september staat er op de vrijdagochtend een yin les bij op het rooster! Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga waarin je maar een paar zittende en liggende houdingen doet per les, maar deze langer tijd aanhoudt. Yin yoga is erg goed voor je bewegelijkheid en flexibiliteit, het werkt in op o.a. je bindweefsel, gewrichten en pezen. Daarnaast stimuleert het de doorstroming van chi (energie) door de meridianen. Het meditatieve aspect zit hem erin dat je langere tijd in de houdingen blijft waarbij je wordt uitgenodigd te voelen en te observeren, zonder oordeel, en zonder gelijk in een reactie te schieten. Het nodigt uit tot 'zijn' in plaats van doen. Dit kan een hele uitdaging zijn, maar raakt een waardevolle kwaliteit in ons aan die we ook kunnen aanspreken in het dagelijks leven. Van daaruit leef en reageer je bewuster, meer vanuit jezelf en minder verstrengeld in gedachten. Die je veel meer leert vanaf een afstandje te bekijken zonder er gelijk iets mee te moeten en je er door mee te laten trekken. Op welke laag yin yoga iets in jou aanraakt of beweging brengt is heel persoonlijk. Maar dat het een mooie yogavorm is staat zeker vast. 

Overigens komt meditatie ook terug in de andere yogalessen (hatha en yin-yang) en wordt daar ook zeker het energiesysteem aangesproken. Maar elke yogastijl heeft zijn eigen nadruk en ingang. Het ene moment kun je behoefte hebben aan ontspanning door een fysiek actievere inspanning (hatha). Op een ander moment voel je dat je een volledige tegenhanger nodig hebt t.o.v. een druk dagelijks leven en spreekt yin meer aan. Of een combinatie van beide (yin-yang).

Kom het ervaren en boek een proefles!

Petra Boomsma SoulFlow Yoga 069.jpg