​Nieuws

Muzikale samenwerking

Er staan drie muzikale samenwerkingen voor dit najaar op het rooster.

7 november 2020 - 15:00 uur: yin yoga & zang door Ganga Ma

11 december 2020 -20:000 uur: yin yoga & harpiste Lies Joosten

za 9 januari 2021 - 15:00 uur: yin yoga & Ingrid Hofs op klankschalen

Wees welkom! De lessen zijn overwegend yin met een vleugje restorative yoga (diepe ontspanningsyoga) en opgebouwd rondom een thema. De muziek geeft de les een prachtige, extra verdiepende dimensie. Voor iedereen die zich wil laten aanraken in het hart, op zoek is naar de eigen essentie, energie in beweging wil brengen of gewoon een moment voor zichzelf nodig heeft en wil komen genieten.

Nieuwe lessen en activiteiten

Vanaf september staat er op de vrijdagochtend een yin les bij op het rooster! Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga waarin je maar een paar zittende en liggende houdingen doet per les, maar deze langer tijd aanhoudt. Yin yoga is erg goed voor je bewegelijkheid en flexibiliteit, het werkt in op o.a. je bindweefsel, gewrichten en pezen. Daarnaast stimuleert het de doorstroming van chi (energie) door de meridianen. Het meditatieve aspect zit hem erin dat je langere tijd in de houdingen blijft waarbij je wordt uitgenodigd te voelen en te observeren, zonder oordeel, en zonder gelijk in een reactie te schieten. Het nodigt uit tot 'zijn' in plaats van doen. Dit kan een hele uitdaging zijn, maar raakt een waardevolle kwaliteit in ons aan die we ook kunnen aanspreken in het dagelijks leven. Van daaruit leef en reageer je bewuster, meer vanuit jezelf en minder verstrengeld in gedachten. Die je veel meer leert vanaf een afstandje te bekijken zonder er gelijk iets mee te moeten en je er door mee te laten trekken. Op welke laag yin yoga iets in jou aanraakt of beweging brengt is heel persoonlijk. Maar dat het een mooie yogavorm is staat zeker vast. 

Overigens komt meditatie ook terug in de andere yogalessen (hatha en yin-yang) en wordt daar ook zeker het energiesysteem aangesproken. Maar elke yogastijl heeft zijn eigen nadruk en ingang. Het ene moment kun je behoefte hebben aan ontspanning door een fysiek actievere inspanning (hatha). Op een ander moment voel je dat je een volledige tegenhanger nodig hebt t.o.v. een druk dagelijks leven en spreekt yin meer aan. Of een combinatie van beide (yin-yang).

Kom het ervaren en maak nog gebruik van een gratis proefles in september!

Gratis proeflessen!

T/m augustus en september is het mogelijk een gratis proefles te komen volgen! Nieuwsgierig naar yoga of wil je graag buiten yoga mee komen doen? Meld je dan nu aan en boek een les naar keuze op het rooster!

Petra Boomsma SoulFlow Yoga 069.jpg

Contact 

 

Petra Boomsma

Broekstraat 2

6999 DE Hummelo, Gelderland

 

T 06-52793755

E info@petraboomsma.nl

 

© 2013-2020 Copyright Petra Boomsma - SoulFlow Yoga

 

 

Connect

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
  • LinkedIn Black Round