Zwangerschapsyoga

Op de donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur geeft Mandy Peters zwangerschapsyoga. NB: omdat de yogastudio in Hummelo t/m het einde van het jaar tijdelijk niet in gebruik is, geeft zij haar lessen nu tijdelijk in Wehl. Voor aanmelding en vragen kun je direct contact opnemen door te mailen naar mandy.peters@live.nl of te bellen naar 06-20920803. Hieronder lees je meer over de zwangerschapslessen en stelt Mandy zich voor.

Zwanger?

Van harte gefeliciteerd !

Een nieuwe fase in je leven die volop verandering en verwondering met zich meebrengt, en vraagt om liefdevolle aandacht. Je neemt de tijd om je bewust voor te bereiden en vol vertrouwen je zwangerschap en bevalling te beleven. Schenk jezelf en je ongeboren kindje dit cadeau waarin jullie allebei liefde en verbinding vinden. Een cadeau voor nu, maar ook voor de toekomst… zwangerschapsyoga is er voor jullie samen!

 

Wat is zwangerschapsyoga?

Net als yoga richt zwangerschapsyoga zich op verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Hierdoor ontstaat balans in je leven. Balans is een goede basis voor ontspanning en op je gemak zijn. En hierin is groei mogelijk.

Ruimte voor je kindje om te groeien en ruimte voor jou om te groeien in het moederschap. Je leert de balans tussen doen en laten in iedere fase van de zwangerschap te vinden en hervinden. Dat doen we door bewust met onze adem en lichaam samen te werken in verschillende yoga oefeningen. Hierdoor leren we ons lichaam en onze gedachten beter kennen. Het geeft vitaliteit, soepelheid en ook kracht.

Zwangerschapsyoga is ook een heerlijk moment om even niets te moeten, niets te hoeven en te doen. Even de dingen van de dag achter je te laten… Samen bewegen, samen groeien en elkaar leren kennen in deze bijzondere tijd van jullie leven, geeft vertrouwen, geeft rust, geeft de stille kracht van overgave. De kracht om ook onzekerheden en ongemakken die bij het onbekende horen in een ander licht te zien en mee om te leren gaan.

 

Wanneer kun je starten met zwangerschapsyoga?

Dat kan al vanaf het allereerste begin in de vorm van een privéles. Voel je vrij om naar de mogelijkheden te informeren. Je bent daarnaast van harte welkom in de groepslessen vanaf 12 weken zwangerschap. Dus ook zonder mooie ronde buik (of al een beetje)!

 

Vroeg starten met zwangerschapsyoga biedt namelijk waardevolle voordelen. Juist nu al is het belangrijk wat gas terug te nemen, omdat dat de enige manier is om daadwerkelijk te leren luisteren naar je lichaam. Op deze manier kun je veel voorkomende ongemakken als pijn in bekken of onderrug voorkomen. Je leert al vroeg op je sta-, zit- en lighouding te letten en door de oefeningen blijft je lichaam sterk en fit. Ook mentaal blijf je krachtiger en ben je minder vatbaar voor alle goed bedoelde adviezen om je heen. Je blijft gemakkelijker je eigen weg volgen.

Ben je al verder in de zwangerschap en heb je behoefte aan ontspanning of kom je onzekerheden of vragen tegen? Ook dan is het zeker een goed moment om les te komen volgen. Iedere les heeft aansluiting bij de verschillende fases van de zwangerschap en je haalt eruit wat voor jou op dat moment van toepassing is en zal jou zo helpen ondersteunen.

 

Ik vind het belangrijk dat je je thuis kunt voelen in de les. Daarom zal ik zorg dragen voor een les die iedere fase van de zwangerschap zal aanspreken.

 

Inhoud van de lessen

Iedere les duurt anderhalf uur en bevat verschillende terugkerende elementen, zoals:

  • Ademoefeningen

Je leert dat je adem je kan helpen ontspannen, ruimte geeft in je lichaam en een houvast kan zijn. Je leert ook ademtechnieken die je helpen bij het opvangen van weeën en bij de uitdrijving.

  • Asana's oftewel yogahoudingen

De verschillende oefeningen zijn erop gericht je lichaam fit en ontspannen te houden. Met aandacht voor bekken, ruimte voor je buik en ruimte voor je hart!

  • Ontspanningsoefeningen

Tijdens de les kunnen we gebruik maken van een korte meditatie of visualisatie om zo contact te maken met je ongeboren kindje. Een bijzondere moment voor jullie samen! Ieder einde van de les sluiten we af met een eindontspanning, heerlijk liggend in een houding die voor jou past. En hoef je alleen nog maar samen met je kindje te ZIJN...

 

Na de eindontspanning is er voor wie wil nog een kopje thee en kunnen ervaringen uit de les gedeeld worden. Het delen van ervaringen kan mooie leerzame inzichten geven en brengt soms nieuwe onderwerpen naar voren om aandacht aan te schenken. Zo maken we samen iedere les weer tot een warm en persoonlijk moment in de week.

 

Je ontvangt informatie over verschillende onderwerpen en thema's met betrekking tot zwangerschap en bevallen.

Zoals de verschillende fases van zwangerschap en bevalling, houdingen om weeën op te vangen en te baren, massage, voeding en andere nuttige tips.

 

Alle oefeningen zijn gemakkelijk mee te doen en je hoeft geen eerdere ervaring met yoga te hebben. Het komt juist vaak voor dat vrouwen door de positieve ervaring met zwangerschapsyoga na de bevalling doorgaan met het volgen van yogalessen.

 

Dag, tijd en locatie​

Iedere donderdagavond is er zwangerschapsyogales van 19:30 t/m 21:00 uur.

De lessen vinden plaats bij SoulFlow Yoga aan de Broekstraat 2 in Hummelo (gemeente Bronckhorst. Hummelo is goed te bereiken vanuit Doetinchem, Doesburg, Steenderen, Toldijk, Zelhem, Hengelo, Wehl en Didam).

Tarieven

Proefles               10 euro (vooraf graag aanmelden )

6-lessenkaart       90 euro (15 euro per les, deze kaart is 8 weken geldig )

10-lessenkaart   140 euro (14 euro per les, deze kaart is 12 weken geldig)

Losse les             16 euro (is mogelijk vanaf 32 weken zwangerschap)

Neem je een leskaart af, dan betaal je alleen voor een aanwezige les. Er is dus altijd ruimte om een keer over te slaan als je verhinderd bent.

De leskaart is alleen geldig in de weken dat er ook daadwerkelijk les is. Schoolvakanties worden niet meegeteld.

Over Mandy

Wie ben ik? Met deze vraag is mijn nieuwsgierigheid naar yoga begonnen in het jaar 2012.

En stap voor stap kom ik dichterbij mezelf…

 

Mijn naam is Mandy Peters en woon samen met lieve man, zoon en hond in Laag-Keppel. Een fijne plek, dichtbij het bos. Dagelijks ben ik in het bos te vinden om onze hond uit te laten, maar ook om inspiratie op te doen voor mijn yogalessen. Ik leer graag van de natuur, het ritme, de seizoenen en beweeg daarin graag mee. Ik voel de kracht en flexibiliteit van de bomen. Voel wat de wind met me doet. Bewonder de dieren en leer van ze hoe ze gewoon zichzelf zijn.

Ook onze zoon geeft me dagelijks inspiratie. De ontvankelijkheid en speelsheid van een kind zijn prachtige kwaliteiten om voorgeleefd te krijgen. Daarnaast is onze relatie een inspiratiebron. Jezelf gespiegeld zien in de ander die zo dichtbij is, is een mooi leerproces en met zijn allen samen in balans blijven is een avontuurlijke uitdaging waar ik plezier in beleef.

 

In 2012 ben ik begonnen met de Hatha Yoga opleiding bij Ananda Yoga centrum in Ellecom. Aansluitend volgde ik daar ook de zwangerschapsyoga opleiding. Ik was toen werkzaam als mondhygiëniste, maar ondervond al enige tijd fysieke klachten die het plezier in mijn werk ondermijnden. Ik las over yoga en voelde me zo aangesproken dat ik de opleiding tot yogadocent ben gaan volgen. Niet om les te gaan geven, maar om meer over mezelf te weten te komen. De opleiding bracht aan het licht wat er uit balans was en gaf me daarnaast de handvatten deze balans weer terug te vinden in mezelf. Zo leerde ik samen te werken met mijn adem, samen te werken met mijn lichaam, te voelen, mijn gedachten te observeren zonder te oordelen. Hierdoor ontstond meer zelfvertrouwen.

 

Ik leerde spanning los te laten en daarmee kracht terug te vinden, zowel fysiek als emotioneel. Dit heeft mij overtuigd om het te willen delen en ben dankbaar de waardevolle kracht van yoga te kunnen uitdragen in mijn hatha- en zwangerschapsyogalessen. Mijn werk als mondhygiëniste heb ik inmiddels losgelaten om me te kunnen richten op het geven van yogalessen en de verdere ontwikkeling hierin.

 

Graag ontmoet ik jou in mijn lessen en hoop je te kunnen inspireren en je te laten zien hoeveel kracht er in jou is, zonder moeite daarvoor te hoeven doen. Samen op zoek naar de balans tussen doen en laten en in het midden uitkomen.. door simpelweg te ZIJN…

 

Hartelijke groet van Mandy.

Contact, aanmelding en meer informatie

Email: mandy.peters@live.nl

Telefoon: 06-20920803

Foto Mandy.jpg

             Mandy