top of page
Voluit Leven

Iedereen kent fasen in het leven waarbij je minder lekker in je vel zit. Je bent somber, je voelt je gespannen, leeg, vermoeid of onzeker. Deze klachten kunnen je belemmeren en meestal doen we er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat deze houding juist stress en pijn kan versterken. Er gaat veel energie verloren en het kan je remmen in de dingen die je graag wilt of waar je goed in bent. In de training Voluit Leven leer je nieuwe manieren om met pijn en hetgeen je in je rugzak bij je draagt om te gaan en je te focussen op wat voor jou belangrijke waarden zijn in het leven. En hier ook actief vorm aan te geven. Het vraagt om enerzijds aanvaarding dat het leven uit zowel de plussen en de minnen bestaat, anderzijds om je te verbinden met jezelf en je eigen waarden en het durven volgen van je hart. 

 

In deze training:

- onderzoek je wat jouw manieren zijn van omgaan met pijn, zorgen en negatieve emoties

- ontdek je dat geluk niet de afwezigheid van pijn betekent

- leer je het leven tegemoet te treden vanuit acceptatie en het meegaan met de flow

- leer je losser te komen van je gedachten en meer aandachtigheid en bewustzijn in je leven te brengen door middel

  van korte mindfulness oefeningen

- krijg je meer zicht op wat voor jouw belangrijke waarden in het leven zijn, waar je passie ligt en hoe je hier actief

  vorm aan kunt geven.

 

De training kan heel mooi een vervolg zijn op een Mindfulness training, waarbij je dieper induikt op thema's die binnen de Mindfulness training aan bod komen en eventuele zingevingsvraagstukken die in je zijn aangeraakt. Dit is echter geen voorwaarde, de training kan ook op zichzelfstaand gevolgd worden.

 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee uur en is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

De training zelf is geen vorm van therapie, maar een afgebakende 8-weekse cursus. Vantevoren vindt een telefonisch gesprek plaats om te kijken of de training aansluit bij je persoonlijke situatie en verwachtingen.

 

Kosten: €295,-, inclusief BTW, koffie, thee, een versnapering en cursusmap met (werk)boek.

Voor startdatum en tijd: zie de agenda.

  
bottom of page