Les en rooster

Type lessen

Ik geef wekelijks twee soorten lessen: yin-yang yoga en hatha yoga.

Yin-yang yoga

Yin-yang yoga is een mix van hatha yoga, yin yoga en 'restorative' (ontspannings-) yoga. Qua intensiteit is dit een rustige les. Het eerste deel van de les is actief en opwarmend (yang), het tweede deel van de les is verstillend met oefeningen die 3-5 minuten worden aangehouden (yin & restorative) en vooral liggend en zittend worden uitgeoefend. Als je behoefte hebt aan een les waarin met name rustig bewegen, naar binnen keren en ontspanning de sleutelwoorden zijn, dan is dit een les voor jou. 

Hatha yoga

De actieve en dynamische hatha yogalessen zijn in het algemeen aan de fysiek intense kant i.v.t. de yin-yang lessen. Het tempo ligt hoger en in deze les deze les bouw je naast flexibiliteit meer kracht op. Als je fysiek meer uitgedaagd wil worden en het fijn vindt 'iets te hebben gedaan', dan is dit een les voor jou. De combinatie met meditatie en ontspanning maakt het voor veel mensen een hele fijne beoefening. Uit je hoofd, in je lijf.

Mijn stijl is afwisselend. Geen enkele les is exact hetzelfde. Soms verbind ik een thema aan de les of krijgen bepaalde lichaamsdelen extra aandacht. Ik leg nadruk op een juiste uitlijning van de houdingen, dat wil zeggen het zo plaatsen van onder andere de handen, voeten en knieën om klachten en blessures te voorkomen. 

Opbouw van een les

Alle yogalessen duren 75 minuten en beginnen met een ademhalingsoefening of korte meditatie. Daarna volgen de lichamelijke oefeningen (asana's). De laatste 10 minuten vormen de eindontspanning (savasana) waarbij je op je rug op je matje ligt, eventueel onder een dekentje als je daar behoefte aan hebt.

Na elke les staat er thee klaar, voor wie nog even wil blijven en uitwisselen.

Voor iedereen toegankelijk

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft absoluut niet lenig of heel sterk te zijn om mee te doen. Yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, je lengte en je postuur. Je doet mee op je eigen niveau en altijd met respect voor je eigen lichaam(sgrenzen). En met een eigen reden, zoals meer ontspannen of uit je hoofd komen of sterker en soepeler worden op je eigen tempo. Iedereen heeft een eigen reden en dat is helemaal goed!

 

Zowiezo 'moet niks'. Het is dan ook geen probleem tijdens de les eerder uit een houding te komen als dat zo voelt. De balans vinden tussen uitdagen en forceren en naar jezelf en je lichaam (leren) luisteren is belangrijk. 

 

Wat neem ik mee of trek ik aan?

Trek kleding aan waarin je makkelijk kunt bewegen, zoals een legging, short of joggingbroek met een

t-shirt. Je beoefent yoga op blote voeten. Sokken en een vest zijn prettig om aan te trekken tijdens de eindontspanning.

 

Matjes, meditatiekussens, dekens, yogablokken en -riemen en oogkussentjes zijn aanwezig. Beschik je over een eigen yogamat, neem deze dan gerust mee naar de yogales. Het is ook mogelijk een eigen mat (met anti-sliplaag) bij mij aan te schaffen. Daarnaast verkoop ik ook andere yoga- en meditatieartikelen mocht je ergens naar op zoek zijn.

 

Lesrooster

Maandag

18:45-19:45 uur    Yin-yang yoga (Petra) 

20:15-21:30 uur    Hatha yoga (Petra)

 

Woensdag

09:15-10:30 uur    Hatha yoga (Petra)

18:45-20:00 uur    Yin-yang yoga (Petra)

20:15-21:30 uur    Hatha yoga (Petra)

Donderdag

19:30-21:00 uur    Zwangerschapsyoga (Mandy)

I.v.m. het corona-virus vinden er op dit moment alleen buiten yogalessen plaats in onze wei (privéterrein). Kijk via het online reserveringssysteem op www.momoyoga.nl/soulflowyoga voor het actuele rooster. Dit wordt steeds op zondagavond voor de week erna online gezet. Hierin worden niet de lessen zwangerschapsyoga meegenomen. Hiervoor kun je contact opnemen met Mandy Peters via de contactpagina.

 

Kijk bij de agenda voor extra workshops en evenementen die georganiseerd worden naast het reguliere rooster.  

Kijk hier voor de tarieven en de leskaarten waarmee wordt gewerkt. Het is mogelijk eerst een proefles te volgen om uit te proberen of yoga bij je past en mijn stijl je aanspreekt. Voel je welkom om het een keer te komen proberen! Ook kun je losse lessen boeken.

 

'Op advies van de osteopaat ben ik op yoga gegaan. Een aantal
jaar geleden had ik al mindfulness training gedaan bij Petra en dat klikte. Dan is de beslissing snel genomen om bij haar ook yoga te doen.

 

Wat mij opvalt, is dat we dezelfde bewegingen doen die een osteopaat ook doet, alleen doen we het nu zelf onder begeleiding van Petra. In het begin stond ik enorm te trillen in de houdingen die we moesten doen, maar door vaker dezelfde oefeningen te doen, word je sterker en neemt het trillen af.


Door de yoga voel ik me losser en leniger wat er voor zorgt dat mijn postuur beter is en ik niet meer zo stram en stijf ben. Ik had altijd het idee dat mijn spieren en pezen te kort waren. Ik voel me beter, mijn hoofdpijn is een stuk minder en de lessen zelf ontspannen mij ook'.
 

Yvonne

Contact 

 

Petra Boomsma

Broekstraat 2

6999 DE Hummelo, Gelderland

 

T 06-52793755

E info@petraboomsma.nl

 

© 2012-2017 Copyright Petra Boomsma - Praktijk voor Training en Therapie

 

 

Connect

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
  • LinkedIn Black Round