Contact 

 

Petra Boomsma

Broekstraat 2

6999 DE Hummelo, Gelderland

 

T 06-52793755

E info@petraboomsma.nl

 

© 2012-2017 Copyright Petra Boomsma - Praktijk voor Training en Therapie

 

 

Connect

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
  • LinkedIn Black Round

Diepe ontspanningsyoga

Een les diepe ontspanningsyoga is een met regelmaat terugkomende yogales gericht op het diep tot rust brengen van lichaam en geest. Deze les is gebaseerd op restorative ('rie-stor-a-tiv') yoga.

Restorative yoga is een yogavorm waarin je vooral liggende houdingen aanneemt waarbij je op verschillende en speciale manieren ondersteund wordt door dekens, bolsters en andere kussens. De hulpmiddelen zorgen voor een gevoel van geborgenheid en ondersteuning, waardoor het voor het lichaam makkelijker wordt zich over te geven, spanningen los te laten en tot rust te komen. Dit maakt dat de geest makkelijker kan volgen en zich (uiteindelijk) ook (beter) kan ontspannen. Door de diepe rust draagt deze yogavorm bij aan een betere balans van het zenuwstelsel en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Je laadt op en maakt ruimte voor nieuwe energie.

 

De les

De yogahoudingen worden langere tijd, 8-20 minuten, aangehouden zodat je de tijd krijgt je eraan over te geven. Elke les duurt 90 minuten in totaal. Tussen de houdingen door kom je rustig bij en leer je de volgende houding 'op te bouwen' met de verschillende hulpmiddelen.

Voor wie?

Deze yogavorm is heel geschikt voor iedereen die:

- meer en beter wil ontspannen of het gevoel van ontspanning terug wil vinden

- door omstandigheden even kalm aan moet doen en extra behoeft heeft aan rust

- zich in een herstelproces bevindt (ziekte of burnout) 

- 'gewoon' wat meer tijd en rust wil maken voor zichzelf en zijn/haar lichaam en geest met bewuste aandacht tegemoet wil treden.

Deze diepe ontspanningsyoga is een prachtige vorm van zelfzorg. Kom ervaren wat het voor jou kan betekenen!

Kosten: 15 euro.

Wanneer: zie de agenda voor de eerstvolgende datum.

Deze les komt ook een aantal keer per jaar terug in een speciale samenwerking met harpiste Lies Joosten. Lees daarover hier meer.

Restorative yoga