top of page

Heel jezelf - 5-weekse online training bij spanningsklachten

 

We gaan door een bijzondere tijd heen. Misschien ervaar je dit regelmatig als stressvol en bevind je je in een lastige situatie. Je voelt je onrustig, geprikkeld of merkt dat er spanning is die zich ophoopt. En misschien pieker je steeds over verschillende zaken, weet je het hierin afentoe even niet meer en mis je perspectief.

In deze holistische training word je uitgenodigd door middel van yoga je via het lichaam weer te verbinden met jezelf en meer rust, ruimte en vertrouwen te creëren. Yoga, meditatie, psychologie en energiewerk komen hierin samen.

Je leert en ervaart:
- hoe je meer aanwezig kunt zijn in het moment i.p.v. teveel meegetrokken te worden door je gedachten
- uit je hoofd te komen en meer in je lijf te zakken en via het lichaam contact te maken met je (hele) zelf
- hoe je gebruik kunt maken van de ademhaling om met minder fijne gevoelens en blokkades om te gaan
- hoe je je energieveld kunt beschermen, energie in beweging kunt brengen via de meridianen en chakra’s en negatieve energie kunt afvoeren.
- hoe je negatieve of stressvolle gedachten kunt ombuigen naar meer positieve en helpende gedachten
- hoe je je lichaam kunt uitnodigen tot ontspannen en loslaten van stress en spanning

Er wordt gebruik gemaakt van:
- Mindfulness oefeningen
- Ademhalingsoefeningen
- Korte schrijf- en bewustzijnsopdrachten
- Ondersteunende meditaties, o.a. met kristallen/edelstenen
- Yogahoudingen uit de hatha yoga (een fysiek actievere yogavorm) en yin yoga (een meer meditatieve en rustige yogavorm). Elke yogasessie is gericht op een onderwerp en thematisch opgebouwd.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. In elke bijeenkomst is er ruimte voor uitwisseling, theorie en doe je tenminste 75 minuten aan yoga en meditatie. Er is plek voor maximaal 8 personen.

Doe deze 5 weken mee vanuit je eigen huis, in een veilige sfeer en kleine groep. Ervaring met yoga is niet nodig. De oefeningen worden toegankelijk aangeboden. Na aanmelding volgt een kort telefonisch gesprek om kennis te maken voorafgaande aan de training.

Nb: dit is een training en geen therapie, waarin met name zelf ervaren centraal staat. Bij ernstige klachten wordt aangeraden contact op te nemen met je (huis) arts of therapeut. Deze training vervangt geen behandeling door een arts/psycholoog/therapeut.

Wat heb je nodig?
Bij voorkeur een (yoga)matje en anders een grote badhanddoek op zachte ondergrond, twee kussens en twee dekens, een notitieblokje/schrijfschrift met pen. Je ontvangt per post de kristallen voor tijdens de meditaties.

Er wordt gewerkt met het platform ZOOM. Via de mail ontvang je steeds de link naar elke bijeenkomst. Je hoeft hier in principe niet ZOOM voor op je computer te downloaden. Gebruik je een telefoon of tablet, dan kan het zijn dat dit wel nodig is (en dan ontvang je daarvan waarschijnlijk een melding). Maar normaliter kun je gewoon gebruik maken van het Internet.

Waar: vanuit je eigen huis.

Kosten: 150,- p.p.

Wanneer: woe 24 maart t/m woe 21 april

bottom of page