top of page
Schakelouder

 

 

Je wordt vader of moeder. En dan? Naast de overweldigende liefde voor je kind en alle mooie en fijne momenten ontdek je dat er ook een paar extra schakelaars aan je leven zijn toegevoegd. Want er komt een hele nieuwe wereld op je af, in fases en etappes. Dit vraagt in deze drukke maatschappij om nog meer invoegen, schakelen, prioriteiten stellen, flexibel zijn en plannen.

 

Het ouderschap lijkt soms wel een vorm van hogere wiskunde.

Hoe laat je werk, kinderen, zwemles, speelafspraakjes, koken, je sociale en sportieve leven en het huishouden op elkaar aansluiten zodat alles klopt? Soms gaat alles in een mooie flow, en soms zijn er dagen dat het bloed (vinger tussen de deur), zweet (rennen, vliegen, hollen) en tranen (last minute drama’s als ‘ik wil die broek niet aan, maar een jurk’) kost. En heb je stress.

 

Het zit hem vaak in twee dingen: de lat hoog leggen en vaak bezig zijn met wat nog moet en de aandacht niet of minder kunnen focussen in het nu. Iedereen kent het automatisch ‘ja’ en ‘ge-huhuhm’ als je kinderen iets vertellen en je ondertussen bezig bent met andere belangrijke zaken. Soms heb je grote zorgen aan je hoofd. Hoe kun je aandachtig blijven in het contact met je kinderen? In de opvoeding? Je kinderen het gevoel geven dat ze echt gezien en gehoord worden, ondanks dat je druk of gestressed bent en de automatische piloot aan staat? Een worsteling die veel ouders bekend voorkomt. Ondanks je goede zorgen, soms toch het gevoel hebben dat je alles op je toppen en met halve aandacht doet.

 

In de workshop ‘Mindful ouderschap’ besteden we hier op een laagdrempelige manier aandacht aan. Je krijgt praktische informatie, tips en handvatten om met meer aandacht in je gezin en leven te staan. We doen ook enkele mindfulness meditaties. Meditatie ervaring is niet nodig. Kom je ook? Wees welkom!

 

Onder het kopje agenda vind je meer actuele informatie over de datum en tijd.

bottom of page