top of page

Workshop Critical Alignment Yoga (CAY)

Critical Alignment Yoga is een actieve yogavorm in een meditatieve setting.

Door Critical Alignment Yoga werk je aan een betere lichaamshouding en leer je spanningen af te voeren. Het is, letterlijk, overbodige ballast van je af laten glijden. Het helpt rugklachten te voorkomen of juist te verminderen. Doordat de wervelkolom en de rugspieren zich weer versoepelen kan daarnaast de doorgifte van beweging worden doorgegeven naar de armen en de benen. De oorspronkelijk kracht komt weer terug. Ervaar meer ademruimte en vrijheid om weer lichter en vrijer te kunnen bewegen. Zoals eigenlijk ons leven is bedoeld. 

Bij Critical Alignment Yoga maken we gebruik van hulpmiddelen zoals een rolletje, stripje, boog en hoofdstandbankje om spanning op te lossen waar je niet gemakkelijk bij kunt. Je leert eerst te ontspannen, om vanuit daar weer een natuurlijke opbouw van de wervelkolom te vinden, wat kan leiden tot een gevoel van een krachtiger en vrijer lichaam om in te kunnen bewegen.

In het eerste gedeelte van de workshop geven we aandacht aan de onderrug.
We starten met passieve oefeningen voor de onderrug met de hulp van een rolletje of een stripje. Deze oefeningen bereiden je lichaam voor op een tweede serie oefeningen en geven je een sterke focus. Er wordt hierbij tevens veel aandacht aan de ademhaling gegeven.

In de tweede helft verleggen we de aandacht naar de bovenrug.
In ons dagelijks leven zitten we veel en krommen we de bovenrug als we bijvoorbeeld werken van achter onze computers, tablets en mobiele telefoons. Maar ook als je fietst, achter het stuur in de auto zit. Of in de tuin werkt en als je in huis aan het stofzuigen bent. We zijn dan dan niet bewust van onze lichaamshouding. Hierdoor kunnen op de langere termijn (pijn)klachten gaan ontstaan. Iemand met een kromme en stijve bovenrug, neemt die stijfheid mee in de oefeningen. Daarom gebruiken we in Critical Alignment Yoga bovengenoemde hulpmiddelen om die gebieden te bereiken die je met de yogahoudingen niet zo goed kan bereiken en gaan we aan de slag om die stijfheden in de bovenrug te versoepelen.

Voor wie?
Iedereen die het lichaam goed wil uitlijnen en openen en aandacht wil geven aan rugklachten of het voorkomen daarvan, is van harte welkom. Of je nu ervaring met yoga, of een andere yogavorm, hebt of niet. Ervaar aan de hand van een rolletje, stripje en boogje de (nog onbenutte) ruimte in je lichaam en vergroot je lichaamsbewustzijn. Ook yogadocenten zijn welkom!

Deze workshop wordt gegeven door ervaren CAY-docente Irene Vos. Zij heeft een eigen studio in Ommen en zich gespecialiseerd in deze bijzondere yogavorm.

Waar: SoulFlow Yoga, Broekstraat 2, Hummelo

Kosten: 52,50 euro.

Wanneer: zie de agenda voor de eerstvolgende datum (op een zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur).

bottom of page