Contact 

 

Petra Boomsma

Broekstraat 2

6999 DE Hummelo, Gelderland

 

T 06-52793755

E info@petraboomsma.nl

 

© 2012-2017 Copyright Petra Boomsma - Praktijk voor Training en Therapie

 

 

Connect

  • Facebook Black Round
  • Instagram Black Round
  • LinkedIn Black Round

Workshop Critical Alignment Yoga (CAY)

Critical Alignment Yoga is een actieve yogavorm in een meditatieve setting.

Door Critical Alignment Yoga werk je aan een betere lichaamshouding en leer je spanningen af te voeren. Het is, letterlijk, overbodige ballast van je af laten glijden. Het helpt rugklachten te voorkomen of juist te verminderen. Doordat de wervelkolom en de rugspieren zich weer versoepelen kan daarnaast de doorgifte van beweging worden doorgegeven naar de armen en de benen. De
oorspronkelijk kracht komt weer terug. Ervaar meer ademruimte en vrijheid om weer lichter en vrijer te kunnen bewegen. 

Bij Critical Alignment Yoga maken we gebruik van hulpmiddelen zoals een rolletje, stripje, boog en hoofdstandbankje om spanning op te lossen waar je niet gemakkelijk bij kunt. Je leert eerst te ontspannen, om vanuit daar weer een natuurlijke opbouw van de wervelkolom te vinden, wat kan leiden tot een soepeler gevoel en een krachtiger en vrijer lichaam om in te kunnen bewegen.

Deze workshop bouwt voort op de eerdere workshop in september. Maar daar hoef je niet bij aanwezig te zijn geweest om aan deze workshop mee te kunnen doen.

De workshop begint met een herhaling van de basisprincipes, waarbij gestart wordt met de strip en de boog voor onder- en bovenrug. Daarna gaan we het lichaam voorbereiden op omgekeerde houdingen.

Omgekeerde houdingen zijn houdingen waarbij de voeten hoger zijn dan het hoofd. We doen hiervoor diverse oefeningen op de mat en werken daarnaast met de boog en het hoofdstandbankje. Het doel is dat de spieren in je nek en je schouders ontspannen. Verder bouw je kracht op in de spieren vlak langs de wervelkolom en kun je oppervlakkige spieren in de rug zoveel mogelijk ontspannen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit van de rug, nek en schouders. De kracht nodig voor deze houding komt uit de buikspieren en de beenspieren. Dit bevordert de bescherming van de onderrug. Verder zijn omgekeerde houdingen goed voor je bloedvatenstelsel. Doordat er zoveel mogelijk wordt gewerkt aan een rechte wervelkolom heeft dit een positief effect op het centraal zenuwstelsel.

Heb je het nog nooit gedaan? Geeft niets! Voordat we de omgekeerde houdingen doen, bereiden we het lichaam hier eerst op voor. Op die manier 
kom je heel veilig in de houding, zonder dat de nek wordt belast. Iedereen kan deze houdingen doen.

Voor wie?
Iedereen die het lichaam goed wil uitlijnen en openen en aandacht wil geven aan rugklachten of het voorkomen daarvan, is van harte welkom. Of je nu ervaring met yoga, of een andere yogavorm, hebt of niet. Ervaar aan de hand van een rolletje, stripje en boogje de (nog onbenutte) ruimte in je lichaam en vergroot je lichaamsbewustzijn. Ook yogadocenten zijn welkom!

Deze workshop wordt gegeven door ervaren CAY-docente Irene Vos. Zij heeft een eigen studio in Ommen en zich gespecialiseerd in deze bijzondere yogavorm.

Waar: SoulFlow Yoga, Broekstraat 2, Hummelo

Kosten: 52,50 euro.

Wanneer: zie de agenda voor de eerstvolgende datum (op een zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur).