top of page
Yogaweekend Drenthe
'Dromen & Dwalen, de kracht van yoga en verhalen'
25-27 januari 2019

Toe aan tijd voor jezelf? Even helemaal weg? Ga een weekend mee naar het mooie Drenthe! Een weekend helemaal voor jezelf waarin je je mag onderdompelen in meditatie en verschillende yogalessen, maar ook de natuur en stilte. Aan het begin van elke les neem ik je mee in een verhaal of metafoor uit een oude cultuur waar de yogales op voortbouwt. Kom landen in je lichaam, maak ruimte voor nieuwe energie, laat je inspireren en de natuur je uitnodigen om te mijmeren en te dwalen en weer verbinding te maken met jezelf. Geniet daarbij van gezond, vers en met liefde gemaakt eten, een kampvuur of de heerlijke houtkachel binnen. Een warm winterweekend om tot jezelf te komen aan het begin van een nieuw jaar: stilstaan bij je dromen en wensen en met nieuwe energie en inspiratie weer naar huis! Dit op een pure plek in het bos en aan het water. Waarbij niets moet en je zelf kiest aan welke yoga- en meditatielessen je deelneemt.

Maak ruimte voor jezelf aan het begin van een nieuw jaar!

Verblijf

We verblijven in de mooie Hof van Axen in Witteveen: de boerderij van Jan en Sonja, onze gastheer en -vrouw. Een plek net buiten het dorp in het bos, waar de verbinding met de natuur goed voelbaar is. De boerderij is verbouwd met zoveel mogelijk ecologische materialen. De ruime tuin grenst aan een prachtig meertje. Op een schommelbankje of stoel kun je hier heerlijk van je afkijken of een moment nemen voor bezinning of meditatie. Of om zomaar even te mijmeren. 

 

Je verblijft in een eenvoudige en rustige tweepersoonskamer met lemen warmtewanden. Elke kamer heeft een eigen spiegel en wastafel. Daarnaast kun je gebruik maken van één van de drie aanwezige douches. De accommodatie heeft een gezellige woonkamer met houtkachel die zorgt voor een heerlijke warmte. Ook in de centrale hal staat een houtkachel en je kunt hier onbeperkt water, koffie, thee, fruit en wat lekkers nuttigen.

 

We eten in de speciale en knusse ruimte naast de keuken. Elke dag wordt er vers, biologisch, vegetarisch en met veel aandacht voor ons gekookt en gebakken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk streek- en seizoensproducten.

De yogalessen vinden beneden plaats in een fijne en lichte groepsruimte met grote ramen.

Omgeving

De hof ligt in een bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Maak een rondje om de Rietplas, waar de tuin aan grenst.

Of loop naar nabijgelegen oude veenplas De Stobbenplas. Ook het oude museumdorp Orvelte, kamp Westerbork en het natuurgebied

Groote Zand bij Hooghalen liggen in de buurt. Ontdek de prachtige Drenthse bossen, hunebedden en het heidelandschap!

Programma

Het yogaweekend begint op vrijdagavond 17:00 uur en duurt t/m zondag 17:00 uur.
De yogalessen zijn gebaseerd op hatha, yin en restorative yoga (diepe ontspanningsyoga) gecombineerd met pranayama (ademhalingsoefeningen). De meditatieoefeningen zijn o.a. gebaseerd op mindfulness - en japa/mantra meditatie.
Naast de yogalessen vindt een ademworkshop plaats. Je ademhaling heeft een belangrijke link met ruimte maken in jezelf, juist waar dit weekend onder andere voor staat. We staan stil bij verschillende adempatronen die verband kunnen houden met gezondheidsklachten en doen verschillende ademhalingsoefeningen om zelf toe te passen.
Ervaring met yoga en meditatie is een pre, maar ook beginners kunnen aansluiten. Bij yoga doe je altijd mee binnen je eigen fysieke grenzen. Ook de meditatie wordt op een laagdrempelige en toegankelijke wijze aangeboden.
Kosten en overzicht
De kosten voor het yoga weekend bedragen 295 euro (inclusief btw) op basis van een verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer.
Tegen een meerprijs zullen er ook enkele eenpersoonskamers beschikbaar zijn.
De prijs is in ieder geval inclusief:
 • 5 yogalessen
 • een ademworkshop
 • stiltewandeling en meditatie
 • twee overnachtingen en alle vegetarische maaltijden plus onbeperkt koffie/thee/water en fruit/wat lekkers
 • 2x diner
 • 2x ontbijt
 • 2x lunch
 • onbeperkt koffie/thee/water en fruit/wat lekkers tussendoor
 • gedeelde badkamers en toilet
 • lakenpakket
 • het gebruik van een yogamat, deken, meditatiekussen en andere yoga-attributen (uiteraard mag je gerust je eigen mat meebrengen!)
 • toeristenbelasting a 1,30 euro p.p.p.n.
De prijs is exclusief:
 • vervoer van en naar de accommodatie
 • handdoeken
 • overige activiteiten
 • reis- en annuleringsverzekering
Aanmelding/meer informatie
Neem contact op via info@petraboomsma.nl voor aanmelding, meer informatie en/of aanvraag van het definitieve programma (kleine wijzigingen voorbehouden).
 
Heel erg welkom!
bottom of page